Филтър

Тип:
Минерални
Предназначение:
Тежкотоварни
Тип:
Синтетични
Предназначение:
Тежкотоварни
Тип:
Синтетични
Предназначение:
Тежкотоварни
Тип:
Трансмисионни
Предназначение:
Тежкотоварни
Трансмисия
Тип:
Синтетични
Предназначение:
Тежкотоварни
Тип:
Минерални
Предназначение:
Тежкотоварни
Тип:
Синтетични
Предназначение:
Тежкотоварни
Тип:
Синтетични
Предназначение:
Тежкотоварни
Тип:
Синтетични
Предназначение:
Тежкотоварни
Тип:
Синтетични
Предназначение:
Тежкотоварни
Тип:
Синтетични
Предназначение:
Тежкотоварни
Тип:
Полусинтетични
Предназначение:
Тежкотоварни
Тип:
Синтетични
Предназначение:
Тежкотоварни
Показани са от 1 до 15 от 20 резултата (2 страници)

Моторни масла с високо качество, доказан произход и ниска цена

Двигателите на тежкотоварните автомобили имат нужда от още по-внимателно отношение при поддръжката им. Поради нивото на експлоатация, на което са подложени, консумативите, които използвате, винаги трябва да са от първо качество.

На MaslaOnline.com ще намерите най-висококачествените продукти, включително и в сферата на тежкотоварните автомобили и камиони. С нашите масла Вие гарантирате дълъг живот на двигателя, както и по-нисък разход на гориво.

Нашата главна цел винаги е да предоставим най-доброто на клиентите си. Ето защо работим директно с официални вносители, без да сме зависими от други фирми. Така всичко, което получавате идва и на страхотна цена.

Масла за камиони и тежкотоварни автомобили Total

Тази небезизвестна марка моторни масла е лидер на пазара. Total се издигат в редиците с това, че те имат едни от най-обширните процеси за иновации в сферата на маслата. Техните учени постоянно експериментират с нови добавки и методи за приготвяне, за да Ви предоставят качествен продукт на разумна цена.

Когато избирате Total, Вие всъщност избирате ненадминат контрол на качеството. Залагате на фирма с многогодишна история, която се е доказала с нейните продукти и не пренебрегвате нуждата от висококачествено моторно масло за двигателя на Вашия камион.

Масла за камиони и тежкотоварни автомобили Mobil

Макар и да не е най-големият производител на автомобилни масла, Mobil все пак е един от основните конкуренти на пазара. Когато става въпрос за тежкотоварни автомобили обаче, тази компания със сигурност се изкачва на челни позиции.

Компанията се отличава в стремежа си да предоставя само масла, които са тествани в най-суровите и екстремни условия. Така можете да бъдете сигурни, че каквото и да изберете, ще отговаря на нуждите Ви. 

Кое моторно масло е подходящо за Вашия камион или друг тежкотоварен автомобил?

Колкото по-мощен е двигателят на даден автомобил, толкова по-важно е да не изберем грешното масло. А когато става въпрос за камиони, тогава трябва да бъдете много внимателни. 

Ако не знаете кое масло е подходящо за Вашия тежкотоварен автомобил, нашият първи съвет е да погледнете в техническата информация на двигателя. В повечето случаи (и за всички по-нови камион) характеристиките на маслото трябва да са споменати там.

Кои обаче са тези характеристики и защо те са важни? Има три основни неща, които трябва да обмислите преди покупка на моторно масло. Те са тип на маслото, вискозитет и производител.

Всеки от тези критерии има свое значение и не трябва да пренебрегвате нито един от тях. Ето защо сега ще ги разгледаме поотделно и ще видим защо имат такава важност.

Тип на моторното масло за камиони и тежкотоварни автомобили

Можем да разделим маслата по техния тип или по-точно – по тяхната технология на производство. Съществуват две основни технологии и съответно получаваме два отделни типа: минерално масло и синтетично масло. В днешно време можете да намерите и т.нар. полусинтетично моторно масло, което всъщност използва смес от двете.

Макар и да имат разлики, целта на различните типове масла е еднаква – да предостави добро смазване на движещите се части на двигателя, така че износването им да е минимално и така да се удължи във времето животът на двигателя и да се намали нуждата и честотата на ремонтите. 

Друго предимство на качественото масло е и оптимизирането на разхода на гориво – така двигателят не използва толкова мощ само за да раздвижи маслото, което му позволява и да спести гориво.

Разликите между двата типа масла обаче са съществени. Минералните масла се произвеждат по-стара и позната технология. Използват се петролни суровини, от които се извличат смазочните компоненти. Тази технология е развита и добре позната, което прави и производството по-евтино, а то се отразява върху крайната цена.

Минералните моторни масла обаче имат и един съществен недостатък. Тъй като са натурални продукти, техните молекули имат различна големина. Това не позволява да се създаде равномерен слой и по различните места в двигателя има повече или по-малко масло. Това води до по-лошо смазване и взаимодействие между частите на мотора.

Тук идва и сравнително новата технология в производството – чрез специални процеси се изработват синтетични масла, които имат напълно контролирани характеристики. Техните молекули са максимално еднородни и създават равномерен слой върху движещите се части на двигателя. Това намалява износването при триенето и удължава живота на двигателя.

В синтетичните масла също така могат да се слагат и множество добавки, които да модифицират маслото и да го направят дори по-ефикасно. Макар такива добавки да съществуват и за минералните масла, там те имат по-слаб ефект.

Синтетичните масла имат и други предимства, сред които са:

  • Обикновено имат по-голяма граница на вискозитета между ниски и високи температури
  • Редуцират замърсяването на двигателя и не водят до утайки и нагари
  • По-издръжливи са при екстремни условия и продължителна експлоатация

Полусинтетичните автомобилни масла, които споменахме, се възползват от някои от тези предимства, като в същото време представят и баланс между цената на минералните масла и на синтетичните. 

Как да разбираме вискозитета на моторното масло?

Това е втората важна характеристика в естеството на маслото. Именно тя обуславя неговите най-важни качества – устойчивост при работни температури и течливост при ниски такива.

Най-добре е, както споменахме, да прегледате техническите характеристики на двигателя и да видите какво е препоръчваното масло за него. В повечето случаи трябва да търсите именно такова.

Въпреки всичко, добре е да бъдете запознати с различните типове вискозитет, за да сте наясно защо съществува необходимостта да изберете правилното масло.

На маслото ще видите числов индекс (напр. 10W-40). Тези числа показва вискозитетните стойности на моторното масло при различни температури. С първата част на индекса (в примера 10W) се означава рядкостта на вискозитета при около -20 градуса. По това можете да се ориентирате дали дадено масло е подходящо, ако зимата температурите, при които ще се използва камионът или тежкотоварният автомобил, са прекалено ниски. При много извънредно студено време се препоръчва вискозитет с индекс 0W или 5W. Букватa W идва именно от Winter, което е „зима“ на английски.

Втората част от индекса (в примера 40) означава поведението на маслото при 100 градуса или т.нар. работна температура. Колкото по-висок е този индекс, толкова маслото ще се сгъстява при тази температура. Това се постига с определени добавки във висококачествените масла.

Масло, което се сгъстява добре при високи температури, няма да загуби своите смазочни свойства. Ако маслото няма добавка за високи температури, то ще изтънее и на практика няма да оказва никакъв ефект, което ще доведе до бърз край за двигателя на автомобила.

Кой производител е най-добър?

Истината е, че производителят е въпрос на лично предпочитание. В повечето случаи клиентите ни вече са си изградили мнение за производителите и избират тези, от които са останали доволни.

Все пак трябва да вметнем, че има едно много важно правило – винаги избирайте доказали се производители. Масла от безизвестни марки обикновено нямат качествата на известните марки. Цената може да е много примамлива, но когато се наложи да плащате за ремонт на двигателя си, тогава нещата се променят.

Да, маслата на големите производители са малко по-скъпи, но ние се стремим да ви ги предложим на отлични цени. А за какво точно плащате в тези моторни масла? В повечето цената не е просто в името.

Големите производители добавят модификатори, които подобряват работата на маслото по различни начини. Тези добавки не позволяват да се отлагат сажди, да се натрупва корозия, също така почистват вече натрупали се утайки и като цяло подобряват смазването на различните движещи се части.

Ето защо при употребата на нискокачествени масла много често по двигателя се забелязват отлагания – в използваното масло просто липсват необходимите добавки, за да бъде работата му напълно ефективна.

MaslaOnline.com Ви предлага маслото, от което имате нужда, на цената, която искате!

Ако сте собственик на тежкотоварен автомобил, знаете колко важна е неговата поддръжка. Дори малки неизправности по двигателя могат да се окажат голям проблем, ако не им обърнете внимание.

Много често обаче качественото масло ни се струва прекалено скъпо, за да използваме него и прибягваме до некачествени продукти. Ние искаме да забравите за тази практика, затова предлагаме всички наши продукти на отлични цени! Разгледайте и се убедете сами.

Освен всичко друго можете да се насладите и на евтина и бърза доставка, която е и безплатна след определена сума. С всичко това Вие бързо можете да се погрижете за сигурността и поддръжката на Вашия камион или тежкотоварен автомобил.