Филтър

Тип:
Смазка за вериги
Предназначение:
Мотоциклети
Тип:
Трансмисионни
Предназначение:
Мотоциклети
Трансмисия
Тип:
Минерални
Предназначение:
Мотоциклети
Тип:
Полусинтетични
Предназначение:
Мотоциклети
Тип:
Синтетични
Предназначение:
Мотоциклети
Тип:
Синтетични
Предназначение:
Мотоциклети
Тип:
Минерални
Предназначение:
Мотоциклети
Предназначение:
Мотоциклети
Тип:
Минерални
Предназначение:
Мотоциклети
Предназначение:
Мотоциклети
Трансмисия
Предназначение:
Мотоциклети
Тип:
Трансмисионни
Минерални
Предназначение:
Мотоциклети
Трансмисия
Предназначение:
Мотоциклети
Тип:
За мотори
Предназначение:
Мотоциклети
Тип:
Минерални
Предназначение:
Мотоциклети
Показани са от 1 до 15 от 64 резултата (5 страници)

Моторни масла с високо качество, доказан произход и ниска цена

Независимо дали става въпрос за автомобилен двигател или такъв на мотор, всички те имат сходен процес на работа. Механичните компоненти на всеки един мотор се нуждаят от смазка, защото триенето между тях не само увеличава разхода на гориво, но и скъсява живота на двигателя. Всичко това показва защо употребата на качествено масло, както и смяната му на определеното време, са едни от най-важните стъпки за запазване целостта на двигателя.

Ние от MaslaOnline.com предлагаме решения за всички притежатели на моторни превозни средства, включително и мотоциклети. Тук ще намерите качествени масла с доказан произход, както и цена, по-ниска от всяко друго място.

Ние постигаме това като работим с официален вносител, за да ви дадем най-доброто! Някои от големите производители, които предлагаме, са:

Масла за мотор Castrol

Като един от лидерите в пазара на масла, тази компания се е наложила в над 150 държави. И макар да е най-известна сред автомобилистите, тя също има и своите моторни масла за мотоциклети.

Castrol продължават да разработват иновативни добавки към маслата си, с които им придават все по-добри смазочни характеристики, които удължават живота на двигателите и намалят разхода на гориво. Ако цените мотора си, няма да сбъркате с маслата от тази компания. А при нас получавате тяхното високо качество на отлична цена.

Масла за мотор Motul

Не е случайно, че Motul заемат лидерска позиция на пазара на масла. Френската компания успява да усъвършенства своите продукти в продължение на век и половина. Те използват своя опит не просто в производството, но и в развитието на нови технологии и добавки към маслата си.

Множество световни компании производители на автомобили и мотоциклети (напр. Kawasaki) се доверяват на Motul. Ето защо те често са препоръчвана марка и от доста механици и ентусиасти.

Качеството, което марката предоставя, идва и на една съвсем разумна цена. Те не правят компромис, а предлагат висок клас синтетични смазочни течности, произведени чрез специална технология. Доверете се на тяхното качество!

Как да изберем масло за мотор?

Не всеки човек е напълно запознат с двигателя на мотоциклета си. Ако и вие предпочитате да се наслаждавате на карането, а не да мислите за техническата му страна, тогава нашите съвети ще ви бъдат изключително полезни.

За ваше улеснение отляво ще намерите филтър, където да изберете производител, вискозитет и тип на желаното от вас масло. Нека обаче първо обясним какво точно трябва да търсите и вие сами да прецените коя смазочна течност отговаря на нуждите на мотора ви.

Трябва да знаете обаче, че в повечето случаи какъв тип масло е необходим на мотора е упоменато в спецификациите му. Не забравяйте обаче, че тези спецификации може да се отнасят за мотор, който се кара обикновено в студен климат, докато в българия той е топъл до умерен. Ето защо е важно да знаете добре какво представляват характеристиките на маслото.

Разликата между минерални и синтетични моторни масла

Производствената технология на маслото е една от основите му характеристики. Имате избор от три типа масла – минерални и синтетични. Всяко от тях има своите предимства и негативи. 

Минералните масла са бюджетният избор. Технологията на тяхното приготвяне е по-проста и евтина, като се използва петролна суровина. Така се извличат смазочните компоненти, премахват се другите примеси и получаваме масло като краен продукт.

Така полученото масло обаче има някои недобри характеристики. Молекулите му не са еднородни, което създава неравномерен пласт масло между триещите се части на двигателя. Така триенето не се намаля толкова много, колкото при употребата на синтетични масла, които имат еднородни молекули.

Въпреки това водещите производители все повече подобряват и минералните си масла, така че дори да заложите на тях, да сте сигурни, че двигателят ви използва висококачествен консуматив.

И все пак синтетичните масла си остават най-добрият избор. Въпреки малко по-високата си цена те се сменят по-рядко и удължават живота на двигателя. Това обаче далеч не са всичките им предимства. Сред тях са също:

 • Спазени екологични стандарти при производството им
 • Замърсяването при тях е много по-малко
 • Имат равномерност на масления филм, което намалява цялостното триене и износване на двигателя
 • По-добри характеристики както при високи, така и при ниски температури
 • Издържат при по-продължителна и тежка експлоатация

Съществува и трети вид масла – полусинтетични. Те предоставят добър баланс между по-ниската цена на минералните масла и някои от търсените качества на синтетичните.

Какво означават числата (вискозитета) на маслото?

Вискозитетът е най-важната характеристика на едно масло. Можете да изберете технологията му на приготвяне и производителя спрямо бюджета си, но вискозитетът трябва да е точно определен. Ако не сте запознати със значението на числата върху етикета на маслото, тук ще ги обясним.

В миналото маслата са били едносезонни – зимни и летни. Това е налагало смяна спрямо температурните условия. Но тъй като това е изключително неудобно, в съвремието са разработени всесезонни масла. Всички от тях имат вискозитетна оценка – тоест колко гъста е течността при определена температура.

Нека вземем масло с вискозитет 10W-40. Това са едни от най-разпространените масла на пазара. Както се вижда числата са разделени на две части. Първата е 10W, където W означава Winter. Тоест този показател е вискозитетната оценка при ниски температури (около -20 градуса). 10W обикновено не е най-ниската такава оценка, но не е и най-високата. Колкото по-ниска е, толкова по-лесно течността ще минава през двигателя, което в студени температури е изключително важно. Но оценки като 0W и 5W са по-важни при автомобилите, докато при мотоциклетите 10W е напълно адекватен избор.

Другата част от вискозитетната оценка (в случая 40) отразява свойствата на смазочната течност при температура от 100 градуса. Колкото по-висока е тази оценка, толкова по-гъсто става маслото при високи температури. Това се постига с определени добавки, което прави и изборът на качествена марка изключително важен.

Тъй като е обичайно за двигателите на мотоциклетите да бъдат малко по-горещи, 40 е една добра вискозитетна оценка за мотори, карани в България. 

Забележка! Препоръчваме ви да намерите спецификациите на двигателя си, където трябва да е упоменат необходимия вискозитет на маслото. Винаги бъдете сигурни, че избирате правилното масло, за да може двигателя да работи оптимално.

Колко е важен производителят?

Тук има две важни неща. Първото е, че изборът на производител обикновено става по лично предпочитание. Повечето хора се придържат към дадена марка, която вече са изпитали и от която са доволни. Но истината е, че все пак маслото трябва да бъде от доказан производител, за който можем да бъдем сигурни, че продава качествени продукти. 

Докато много течности може да имат смазочни характеристики, маслата на водещите производители са направени чрез специални технологии и имат редица важни добавки, които помагат на двигателя да работи по-добре. Такива са:

 • Почистващи агенти – особено необходими, ако се е ползвало некачествено минерално масло. Почистват двигателя от останалите сажди и утайки
 • Антикорозионни добавки – работят срещу корозията в двигателя.
 • Детергенти – след като вече е изчистен, двигателят трябва да се запази чист. Това правят детергентите като не позволяват натрупването на нови сажди и утайки.
 • Антиоксиданти – тези добавки забавят стареенето на маслото, което прави нуждата от смяна по-рядка и удължава живота на двигателя.
 • Модификатори на триенето – допринасят за още по-добрите смазочни характеристики на маслото.
 • Добавки против износване – тези добавки са ключови за механичните части на двигателя. Те създават необходимия равномерен слой, който максимално редуцира триенето.

Защо MaslaOnline.com са вашият най-добър избор?

Ние знаем, че собствениците на мотори се грижат за тях със специално отношение. Те искат най-доброто и най-качественото, не просто защото моторите им вършат работа, а защото за тях те са страст.

Именно затова не искаме да им дадем възможност да инвестират повече в тази страст, а не в различните консумативи. Маслата, които предлагаме са с доказан произход от официален вносител, поради което можем да ги предложим и на ниска цена. Така изключваме нуждата да плащате излишни надценки.

Гарантираме и експресна доставка, за да можете бързо да извършите дейностите по поддръжка на вашия мотоциклет.

За нас е изключително важно нашите клиенти да останат доволни, защото такива клиенти се връщат пак при нас. Ние винаги ще се стремим да ви предоставим най-доброто качество на страхотна цена. Разгледайте и поръчайте още днес!