Филтър

Тип:
Минерални
Предназначение:
Автомобили
Тип:
Синтетични
Полусинтетични
Предназначение:
Автомобили
Тип:
Хидравлични
Трансмисионни
Предназначение:
Автомобили
Трансмисия
Предназначение:
Автомобили
Трансмисия
Тип:
Трансмисионни
Предназначение:
Автомобили
Трансмисия
Предназначение:
Автомобили
Трансмисия
Тип:
Синтетични
Предназначение:
Автомобили
Тип:
Трансмисионни
Предназначение:
Автомобили
Трансмисия
Тип:
Синтетични
Предназначение:
Автомобили
Тип:
Хидравлични
Предназначение:
Автомобили
Трансмисия
Тип:
Синтетични
Предназначение:
Автомобили
Показани са от 1 до 15 от 29 резултата (2 страници)

Моторни масла с високо качество, доказан произход и ниска цена

Всички обичат да обръщат внимание на двигателя и неговата мощност, но истината е, че той е сбор от механични компоненти, които просто не могат да работят при извънредно триене. Ето защо използването на качествено масло и навременната му смяна са сред най-важните неща от поддръжката на Вашия автомобил.

Прекалено рядката смяна на маслото води до по-ускорено износване на двигателя, което скъсява и живота на целия автомобил. Не допускайте това да се случи! Ние Ви предлагаме решение – качествени масла с доказан произход, които идват на отлични цени!

При нас ще намерите разнообразие от продукти, които Ви предоставяме направо от официален вносител. Сред водещите производители, които предлагаме, са:

Моторни масла Bardahl

Това е една от компаниите с най-дълга история на пазара. Повече от почти 80 години те създават иновации в сферата на смазочните течности. Bardahl се отличават с високото си качество и политика към клиентите си. Те предоставят еднакво висок клас продукти както на големите производители, така и на единичните клиенти.

Маслата на компанията започват да стават все по-предпочитам избор на пазара, като много автомобилни ентусиасти се обръщат именно към Bardahl за поддръжката на двигателите си. Ако цените автомобила си, продуктите на тази компания със сигурност ще отговорят на очакванията Ви.

Моторни масла Castrol

Всеки е чувал тази известна марка масла - Кастрол. Тя се продава в над 150 страни и е избор на голям процент от шофьорите. Причината за това е не само качеството зад името, а и самата технология на приготвяне на маслото. Различните добавки на Кастрол в маслото удължават живота на Вашия двигател.

Силно доказателство за качеството на Castrol са и производителите на автомобили, които препоръчват марката за поддръжка на своите коли. В най-тясна връзка с тях са BMW, но те работят и с фирми като Volkswagen, Ford и други. 

Моторни масла Elf

Тази френска компания също е сред предпочитаните производители на автомобилни масла. Качествените продукти, които предлагат, се обосновават и от факта, че Елф произвеждат продуктите си по специални технологии, като не само задоволяват нуждите на автомобилния пазар, но и на други сектори.

Сред едни от най-предпочитаните характеристики на маслата Elf са тяхната устойчивост на високи температури, това, че са екологично съобразени, осигуряването на много добро смазване на елементите, което удължава живота на двигателя и в същото време прави работата му по-безшумна.

Моторни масла Mobil

За няколко десетилетия компанията Мобил се разраства с бързи темпове. Сега тя има заводи по цял свят и си сътрудничи с производители на автомобили като Chevrolet, BMW, Aston Martin, Nissan и други известни марки.

Маслата на Mobil предлагат изключително смазване, независимо от условията на ползване. Технологията на приготвяне позволява на маслото Мобил да устои на високи температури и тежка експлоатация на двигателя. Това ги прави подходящи не просто за ежедневно градско каране, но и при офроуд, където високите обороти са неизбежни.

Разнообразието от различни серии масла на Mobil е голямо. Тук можете да намерите предложения в сериите Mobil 1, Mobil Delvac, Mobil Super, Mobil ATF.

Моторни масла Motul

Всеки шофьор, който прави проучване за най-добрите масла за своя автомобил, несъмнено стига и до този небезизвестен френски производител. Мотул имат над 150 години история и опит, които те демонстрират в приготвянето на висококачествени смазочни смеси. 

Не е без тежест фактът, че множество автомобилни производители се доверяват на качеството на Motul. Honda, Subaru, Porsche и Kawasaki са някои от представителите в бранша, които залагат на техните масла.

Мотул успяват добре да съчетаят достъпната цена с безкомпромисно качество. Те не преработват нефтени продукти, така че маслата им са пълна синтетика, т.е. предлагат най-добрите смазочни характеристики. Сред най-важните им особености е и тази, че маслото смазва за по-дълго време металните повърхности, като остава прилепено към тях, а не се отмива. 

Motul имат един от най-големите каталози масла от много различни серии. Ние предлагаме такива от Motul X Clean, Motul 4000, Motul 5100, Motul 7100, Motul 8100, Motul Specific, Motul Synergie и Motul Dexron. 

Моторни масла Total

Сред основните представители в бранша на моторните масла е и френската компания Тотал. Тя се отличава с това, че има един от най-развитите процеси за изследване на нови начини на приготвяне на смазочните течности. Производството от своя страна преминава и през един от най-строгите контроли на качество, с което Total печели доверието на автомобилни марки като Peugeot, Mazda, Kia и други.

С редица свои проучвания, върху които се работи всеки ден, Тотал постоянно подобряват своята продуктова гама. Сред ключовите особености на маслата са тяхната устойчивост на високи температура, почистващата им функция, защитата на двигателя от прегряване и много други. Тяхната най-известна серия моторни масла е Total Quartz.

Оригинални масла BMW, Mercedes, VW, Mini, Mazda, Nissan, Ford и други

Много от автомобилните производители имат и свои оригинални масла за автомобилите си. Обикновено те са масла на някои от големите производители на масла (Castrol, Total, Elf, Motul и др.), които обаче са специално създадени под марката на автомобилните производители.

Наличието на такива оригинални моторни масла за различните марки автомобили улеснява избора на клиента. Ако заложите на тях, можете да сте сигурни, че сте избрали правилното масло за Вашия автомобил.

Въпреки това не е необходимо дадено масло да носи марката на автомобила Ви, за да може да го използвате. Необходимо е само да знаете как правилно да изберете маслото си. Ако не сте запознати, прочетете надолу.

Кое е правилното масло за Вашия автомобил?

Изборът на точното моторно масло е изключително важен, тъй като от него зависят много неща. Затова и на нашия сайт сме предоставили филтър за лесно намиране на това, което търсите. Ако все пак не знаете от какво имате нужда, тази информация е точно за Вас. 

Различните видове масла имат някои специфични особености, като например темп на стареене и нужда от смяна на маслото, вискозитет, устойчивост на екстремна експлоатация и други. Нека все пак разгледаме какви са различните смазочни течности и коя точно би била подходяща за Вашия автомобил, за да не се плашите от числа като 10w30 и прочие.

Важно! Винаги проверявайте в описанието на маслото за какъв тип двигатели е подходящо. Макар повечето да са за всякакъв тип, има и масла, които са само за дизелови двигатели, а други за бензинови. 

Синтетично или минерално моторно масло?

Първата важна стъпка е да изберете производствената технология. Тук имате 3 варианта – синтетични, полусинтетични или минерални масла. Каква е разликата между тях?

Минералните масла са най-достъпни, тъй като те се получават от директна преработка на петролни суровини и процесът не е толкова скъп и дълъг. При тези технологии се разделят полезните смазочни компоненти от непотребните примеси и се получава смазочната течност.

Проблемите с минералните масла са, че молекулите на течността не са еднородни и така триенето не е равномерно навсякъде. Това води до по-бързо износване на двигателя спрямо използването на синтетични масла. Все пак обаче развитието на технологиите е позволило дори на минералните масла от водещи производители да се справят добре със задачата.

Синтетичните масла от друга страна са направени по съвсем различна технология, която е и по-скъпа, затова и самите масла са с по-висока стойност. Това обаче често значи, че по-рядко ще се налага да сменяте маслото, двигателят Ви ще има по-дълъг живот и като цяло поведението на автомобила ще е по-добро.

Това са предимствата на синтетичните моторни масла:

 • Изработват се по екологично съобразен стандарт
 • Стареят по-трудно и по-бавно
 • По-добри цялостни показатели на вискозитета, т.е. лесно запалване при ниски температури, а добра стабилност и висок вискозитет при високи температури.
 • Масленият филм е равномерен и здрав, което намаля износването
 • Изключително малко нагарообразуване.

Полусинтетичните масла са смес от синтетично и минерално масло, като така се постига по-висок клас от минералното масло, но без да се оскъпява прекалено много производствения процес.

Какъв вискозитет на маслото Ви е необходим?

В действителност маслото има много характеристики, но сред най-важните е именно класът на вискозитета. При наличието на такова разнообразие в класовете, човек често може да се обърка, особено ако не е запознат. Тук ще изясним какво означават цифрите във вискозитетната оценка.

По-голямата част от съвременните масла са всесезонни – тоест употребяват се през цялата година. В зависимост от температурите, в които ще е намира автомобилът, се подбира и маслото спрямо вискозитетния показател.

Ако разгледате повечето масла имат тип на вискозитета, който изглежда така: 5w30, 10w40, 15w40, 0w15 и прочие. Тези стойности не са измислени, а отразяват колко нисък е вискозитетът при ниски температури и колко е висок при високи температури.

Защо това е важно? Ниският вискозитет на дадена течност означава, че тя е рядка и има малко съпротивление. Така масло с нисък вискозитет при студени температури ще се движи много по-лесно през двигателя, което прави запалването по-лесно и намаля разхода на гориво. Именно това означава и първата група в даден вискозитетен номер. Например 5W в масло с оценка 5w30 означава, че при ниски температури вискозитетът e 5. Това е добре за нашите географски ширини. Другата алтернатива е масло с още по-нисък вискозитет 0W. Буквата W идва от Winter, което е зима на английски.

От друга страна, когато двигателят се намира под експлоатация във високи температури или на високи обороти, маслото трябва да е с висок вискозитет, за да не изтънее прекалено и да не загуби смазочните си характеристики. Втората група цифри във вискозитетната оценка показва точно това. Например 30 в масло с оценка 5w30 означава, че вискозитетът на маслото е 30 при нагряване от 100 градуса. За нашите географски ширини 30 и 40 са добри вискозитетни показатели.

Трябва да се съобрази нуждата на дадения автомобил. В повечето случаи типът на маслото е описан в техническите характеристики на автомобила. Както споменахме обаче, в България сред най-подходящите масла са тези с вискозитет 5w30, както и 5w40 – така те ще са достатъчно подвижни през зимата, за да ни помагат за лесно палене на автомобила, но и достатъчно сгъстени в топлите летни месеци. Ако все още не сте сигурни, можете да проверите в официалната страница на Motul.

В нашия уебсайт ще откриете голямо разнообразие от вискозитети, като всеки от тях има своето място. Вискозитети 0w15 и 0w20 са подходящи за по-студени места или автомобили, които главно се използват през зимата. От друга страна 5w20 също е подходящо масло за такъв климат, но не непременно при прекалено ниски температури. Сред универсалните вискозитети са 0w-30, 0w40, 5w30 и 5w40. За много бензинови двигатели 10w30 е чудесен избор. При малко по-топло целогодишно време 10w40 също не е лош вариант. В по-горещите места за предпочитане са масла с вискозитет 10w50 и 10w60. Съществуват и други разновидности като 5w50 с широк температурен диапазон.

За някои определени автомобили вискозитетите могат да започват от 15w40 до 20w60 или 15w50.

Важен ли е производителят?

Последното нещо, което трябва да изберете, е производител. Макар и той да е въпрос на лично предпочитание, е добре маслото да бъде от доказани марки като тези, които се продават на MaslaOnline.com.

Тази нужда идва от факта, че добрите вискозитетни показатели и качеството на производство са изключително важни за правилното функциониране на двигателя.

За да се постигнат добри вискозитетни стойности са необходими специални добавки в маслото, които липсват в повечето евтини и неоригинални масла. Тези масла също така водят и до нагари, които влошават работата на двигателя и скъсяват живота му.

Водещите производители също така използват и други типове добавки. Част от тях са:

 • Антиоксиданти – забавят стареенето на маслото, като така удължават експлоатационния му период и живота на двигателя.
 • Почистващи агенти – почистват двигателя от сажди и утайки, като ги задържат в маслото във вид на суспензия. Отстраняват се със следващата смяна на маслото.
 • Антикорозионни добавки – не позволяват да се стигне до корозия в двигателя
 • Модификатори на триенето – спомагат за още по-малко триене на различните механични части. Също така намалят разхода на гориво.
 • Детергенти – имат свойства, подобни на антикорозионните добавки. Също така не позволяват натрупването на нови сажди и утайки.
 • Добавки против износване – специални модификатори, които изграждат химичен слой между триещите се части. Тези добавки са изключително важни за двигатели, които са под постоянно тежко натоварване.

Защо да изберете нас?

MaslaOnline.com е нещо повече от онлайн търговец на масла. Ние всъщност предлагаме изключително атрактивни цени и промоции. Стоките ни идват директно от официален вносител и така можем да Ви гарантираме качество, за което не се налага да плащате огромни надценки.

Всички продукти на сайта са оригинални и с доказан произход. Получавате точно това, което поръчайте тук. Нещо повече – ние се стремим да Ви го предоставим бързо, за да извършите необходимата поддръжка на автомобила си, без да се налага да чакате.

Ние от MaslaOnline.com залагаме на изграждането на добри взаимоотношения с всички наши клиенти. Ако те са доволни, тогава ние сме изпълнили целта си. А няма по-добра реклама от удовлетворението на клиентите ни.